torsdag 30 september 2010

Ljusburkar


Ser så mycket fint i butikerna som jag gärna skulle ta med hem till mig... om jag hade ett mycket större hem att ha alla saker i. De här värmeljusburkarna spanade jag till exempel in på BoConcept häromdagen. Så enkla, men ändå så snygga.

måndag 27 september 2010

På jobbet

IKEA SARALISA, designad av Cilla Ramnek

Vi har nytt kontor på jobbet, och jag är den som tycker det är roligast med inredning där (tror jag). I alla fall är det jag som styr och ställer med hur vi ska ha det, och jag inser att det nästan ser ut som hemma hos mig själv emellanåt. I alla fall är mycket av det som nu finns på vårt kontor sådant som jag lätt skulle kunna ha hemma. FOTO-lampan i konferensrummet är en sådan pryl (som jag redan nämnt tidigare).

Tavlan till konferensrummet har jag gjort av tyget SARALISA. Vi behövde lite ljuddämpning där, så det jag gjorde var att jag köpte en frigolitskiva som jag vek tyget över och helt sonika bara tejpade ihop lite "snyggt" på baksidan. En sådan frigolitskiva kan man hitta på byggmarknaden (K-Rauta eller Hornbach till exempel). Kostar nada.

Hmm, ser nu på IKEAs webb att jag kanske vänt tyget upp-och-ner. Sorry Cilla! Tyckte det blev snyggast åt det här hållet.

fredag 24 september 2010

Svarta lådan


Jag är väldigt förtjust i förvaringsboxar av alla de slag - plåtburkar, korglådor, papplådor... allt funkar. Tyvärr finns det ju någon slags begränsning på hur många sådana man kan ha hemma, har jag förstått.

Den här svarta plåtburken skulle jag mycket väl kunna tänka mig att förvara kaffe i, om den var min. Snygg!

(fotat på Formex)

måndag 20 september 2010

It takes two to tango

Iittala Jars, Pentagon Design, 2005

Jag har haft den ena burken, den med pasta i, ett tag nu faktiskt. Men inte förrän i helgen fick den sin kompis. Så nu tycker jag det är läge att presentera dem; mina Jars från Iittala!

Jag fegade kanske lite när jag valde den klara burken med svart lock, för det finns ju några olika färgställningar att välja mellan. Men jag gillar det stilrena. Kan liksom aldrig bli fel med svart!

En burk för pastan och en burk för riset. Tror det blir minst en burk till framöver; för havregrynen.

söndag 19 september 2010

Surt sa räven

Almedahls Surt sa räven, designad av Kerstin Boulogner

... om rönnbären.

Det här tyget från Almedahls tycker jag om. Klassiskt och ändå samtidigt modernt fräscht. Passar ingenstans hemma hos mig just nu, men kanske kan ge höstkänsla hemma hos någon annan?

Tyget finns även i en annan färgställning, svart/beige/rost, som faktiskt skulle kunna funka i mitt kök när jag är klar med att trolla bort allt det röda därinne. Ongoing project.

(fotat på Formex)

lördag 18 september 2010

Morgonte

Iittala Taika, formgiven av Klaus Haapaniemi & Heikki Orvola, 2007

Hur kommer det sig att morgonteet smakar så mycket godare i favoritkoppen?

Nämen!

Råkade precis se att Designkaramellbloggen passerade 15000 besök!

Fantastiskt!!

fredag 17 september 2010

Bordsgardin


Jag har gjort det igen. Köpt en gardin och lagt den på bordet. Men det funkar alldeles utmärkt, tycker jag! Den här hittade jag på rea hos Lagerhaus. Passar väldigt bra in i de färger jag har i vardagsrummet (där matbordet står). Mycket nöjd!

tisdag 14 september 2010

Finaste höstkopparna


Om jag inte hade så många koppar redan, så skulle jag skaffa mig sådana här fina, precis lagom stora, tekoppar från Indiska. Med fjärilar på.

Om. Men nu har jag redan koppar så det räcker och blir över, så jag tipsar dig istället!

måndag 13 september 2010

Ny i kuddgänget

10-gruppen Zibidie, designad av Tom Hedqvist 2005

Genom att köpa det svartvita Zibidie-kuddfodralet från 10-gruppen via Rädda Barnens shop så bidrar man helt automagiskt till något bra! Finns lite annat kul där också, kika gärna! Glorian man får ovanför huvudet ingår.

Nytillskottet passar perfekt bland kuddarna i min soffa, tycker jag.

söndag 12 september 2010

FOTO-lampan


Tog mig äntligen tid att bläddra igenom nya IKEA-katalogen (ja, jag vet - makalöst långt efter att den dök upp!).

Kan väl inte säga att jag blev sådär hyperimponerad av innehållet, men ett par grejer skulle jag vilja ha. Till exempel lampan FOTO. Jag köpte den faktiskt till konferensrummet på vårt nya kontor (på jobbet), och nu vill jag även ha den hemma i mitt kök. Och kombinera den med en NUD-sladd förstås.

måndag 6 september 2010

Jordgubbsbasilika


Det verkar gå alldeles utmärkt att låta basilikan växa i min Arabia Pomona jordgubbsburk! Den växer och frodas och verkar inte ens ta smak.

torsdag 2 september 2010

Japankoppar


I somras gjorde jag mitt bästa för att hålla Miss Hortensia och hennes blomkompisar vid liv, medan söta A var ute på resande fot.

Och tydligen hade jag skött mig (eller snarare blommorna...) bra, för jag fick 6 st underbara, japanska kaffekoppar i present! Passade perfekt för ett japanfreak som jag. En av kopparna fick direkt beredas plats i Stringhyllan. Gillar att det vackra mönstret sprider sig över hela fatet, och att det liksom inte bara är vitt där koppen ska stå.

onsdag 1 september 2010

Sova i satin


Det här randiga bäddsetet i satin skulle jag väldigt gärna vilja sova i. Både snyggt och med lite lyxigare känsla än de vanliga man har. Finns på Åhléns. Kanske även hemma hos mig snart.