fredag 28 januari 2011

Mjölk



Eftersom vi (jag?) har inrett med rött och vitt på kontoret, kunde jag inte låta bli att fixa Mjölktavlan från Favoritsaker till vårt kök där. Så enkel, men ändå snygg liksom. Den är kanske old news för er designintresserade där ute, men den funkar fortfarande, tycker i alla fall jag.
Ramen är RIBBA från IKEA. Matchar perfekt.
Apropå IKEA och det som grävdes fram angående IKEAs skatteplanering i SVT:s Uppdrag granskning häromdagen... vill jag bara säga att Ingvar Kamprad alltid kommer att vara en av mina idoler. No further comments.

Min kollega H gjorde mig uppmärksam på att ränderna på mjölkpaketen är olika breda... De blå Lättmjölksränderna är smala, de gröna Mellanmjölksränderna lite bredare och bredast är de röda Standardmjölksränderna. Jag hade missat den här detaljen!

lördag 22 januari 2011

Fira-fira-fira

Iittala Essence, formgiven av Alfredo Häberli 2001

Firade ett födelsedagsbarn häromdagen, nämligen brorsdottern J - som blev 30! Hipp-hipp-hurra!! Då blev det snabb mellanlandning hemma med ett varsitt glas bubbel ur Iittala Essence-champagneglasen. Insåg att jag faktiskt inte använt dem tidigare. Ikväll blir det fest för att fira lite till - kul!

Men innan dess ska jag hinna förbi Formex-mässan en sväng. Kommer säkert hem med lite inspirationsbilder därifrån sedan; så håll utkik!

fredag 21 januari 2011

Krusidullkudde


Ramlade förbi Indiska häromdagen och såg den här härliga krusidullkudden. Gillar färgerna, speciellt det grönturkosa och det rosa. Känns våraktigt fräscht!

tisdag 11 januari 2011

The Survivor


IKEA SNÄRTIG vas, designad av Emma Dafnäs

En av de ljusrosa rosorna från den fina buketten kämpar på längre än de övriga. Så fint med naturens egen design. Och hur glad blir man inte när man får en vacker blombukett!

måndag 10 januari 2011

Steltontermos

Stelton termos, formgiven av Erik Magnussen, 1977

Jag hade varit rätt så snäll under förra året, så jag fick en Steltontermos av mig själv i julklapp.

Den känns bra mycket modernare än 70-tal tycker jag. Still going strong, kan man verkligen säga! Det blev en vit variant för mig. Funkar bra med det mesta; till exempel kaffemuggarna från Höganäs.

God fortsättning på 2011, förresten! Nu när julen är bortstädad kan man börja se framåt igen... kanske inte bara jag som ser fram emot Formexmässan nästa vecka? Läser att temat för våren är Glorious Mix:

Den personliga blandningen är fortfarande ledstjärnan, men nu tar vi ut svängarna i en mer fantasifull, vågad och optimistisk stil där färgstark konst och design lyfts fram, med en stor dos humor! Looken är sofistikerad och elegant med en modern jet set-atmosfär. Intrycket är grafiskt och stilrent men samtidigt avslappnat och humoristiskt, med mer stil än pengar som utgångspunkt.
Influenserna hämtas från sextiotalets pop-optimism med naiva former, skulpturala möbler, nya färgkombinationer och stora, grafiska, optiska och psykedeliska mönster som minner om sextiotalets Marimekko och Pucci. Favoritfärgerna är en harmoni av turkost och jadegrönt, lila och citrongult mot en bas av luftiga, ljusa nästa vita nyanser. Och naturligtvis, massor av skimrande guld. Glamouren är tillbaka!
Vi sparar inte på krutet när det gäller scenografin. Varken inomhus eller utomhus. Vi inreder med umgängesvänliga loungemöbler och stora dekorativa växter som palmer och monstrea i miljöer dominerade av polerade ytor och blanka material som plast, plexi, lack, metall, chintz, massor av färgat glas, ädelstenar och mosaik. Förbered dig på en ny våg av humoristisk bling!