söndag 27 februari 2011

Pimpa diskbänken

En rund och söt fisk, som ska få simma hem till hjärtat...

Jag är en sån som tycker att tråkuppgifter som man ska fixa med i diskbänkzonen blir lite roligare genom glada och/eller snygga prylar i närheten. Som de här disktrasorna från Lagerhaus till exempel.

... en svartvit till premiärinvigningen av mitt "nya" kök (vilket år som helst)...

... men innan allt det röd-rosa är borta försöker jag uppmuntra till mer diskassistans hemma hos mig med den här trasan.

lördag 26 februari 2011

Lampa med fina linjer

Orrefors Light Shadows Line, designad av Ingegerd Råman

Häromdagen kom min leverans från Lysman. I lådan låg den här stora, bubbliga, Light Shadows-glödlampan från Orrefors. Den finns i lite olika mönster; stjärnor, prickar, krumelurer och vertikala ränder. Jag föll för den här med horisontella ränder.

Den ska, i kombination med en NUD-sladd, bli min nya kökslampa, är det tänkt.

NUD-sladden låg också med i leveransen, men den skramlar konstigt i själva porslinsfästet, så jag måste kolla att den är ok innan den får komma upp på plats. Sen är det också så att jag är grymt höjdrädd, och bara att se min skraltiga stege och titta upp mot taket (3,30 m upp) ger mig lite svindel. Så jag behöver lite assistans här. Återkommer förhoppningsvis snart med slutresultatet!

tisdag 22 februari 2011

Maneter


Av någon anledning tycker jag att de här ljuslyktorna från Mio ser ut som upp-och-nervända maneter. Lite bubbelibubbliga sådär. Tror att jag skymtade dem i lite andra färger också, men de turkosa var absolut snyggast. Själv har jag tyvärr totalt köpförbud gällande allt som handlar om ljus, ljusstakar och ljuslyktor... ja, det mesta med prefixet ljus helt enkelt. De som jag redan har fyller två skåp därhemma, så jag får snällt använda det som finns där innan jag skaffar nytt. Men titta och sukta lite kan man ju alltid göra!

Det är nära nu


Piggar upp en förkyld februarimorgon med det lite våraktiga mönstret Monet från Åhléns. Det skulle mycket väl kunna bli underlag för någon variant av tavla till mitt "nya" svartvita kök. En het kandidat! Tro det eller ej, men nu är invigningen av det svartvita nära där... Pappelina-mattan har landat på golvet och bordlampskärmen är bytt. Taklampan är inköpt och väntar på sin NUD-sladd. Till och med nya knoppar till köksluckorna har hittat in till köket, och ska bara skruvas på plats. Så ganska snart borde jag kunna visa hur det ser ut!

måndag 21 februari 2011

Tänk om det fanns plats


Om jag hade lite större hemma, då kunde jag mycket väl tänka mig att ha en länstol från Norrgavel i vardagsrummet. Eller två. Man kan välja alla möjliga varianter av klädsel till den och jag provsatt den för att upptäcka att den inte bara är snygg, utan även skön att sitta i! Mm, den här fina stolen blev jag allt lite småkär i.

torsdag 17 februari 2011

DYMO


Kommer du ihåg DYMO:n? Om du nu hade en när du var liten. Det hade i alla fall jag. Satt och klickade runt bland mina favoritdesignbloggar häromdagen och såg att Designtjejen Emmelie hade pysslat med DYMO-bokstäver, och blev lite inspirerad. Så idag hastade jag iväg till Clas Ohlson och skaffade mig min egen bokstavsmanick. More is yet to come - det vill säga: jag återkommer när jag knackat fram fler bokstäver till något roligt pyssel! Oanade möjligheter!


PS. även Doredoris har DYMO-tips, för dig som vill se mer.

Är det fest eller?


Smart, snygg och stilren är marschallhållaren Brick, tillverkad i aluminium och rosfritt stål. Kommer från småländska Röshults. Trevligt att välkomna sina gäster med den, och så slipper man ju också oroa sig för att marschallen ska hamna fel och tända eld på något. Lät ju väldigt snusförnuftigt det där, men jag har nåt minne i bakhuvudet där någon råkar trampa rakt ner i en marschall av misstag, för att den stod och vickade på helt fel ställe.

onsdag 16 februari 2011

Bird is the word

Söta, pastelliga fåglar på skärbrädan. Jag skulle kunna ha dem som tavlor istället för att skära på! De känns alldeles för gulliga för att sätta kniven i. Julia Nielsen har designat, och man hittar dem hos Pryldesign.

Fotat på Formex.

söndag 13 februari 2011

Recycling


Sprang på den här lilla gröna korgen av gamla Spritekapsyler när jag tittade in på Afroart (Hornsgatan, Stockholm) häromistens. Kul och smart idé! Återanvändning är bra.

Känns som att jag själv är lite dålig på det; men jag har i alla fall börjat skänka gamla kläder och prylar till Stadsmissionen - alltid något. Och så handlar jag ju en del grejer på loppisar, förstås. Förena nytta med nöje, kallas det visst.

lördag 12 februari 2011

Alla regnbågens färger

Om man längtar efter knalliga färger kan man kika på alltid lika färgglada inredningsprylar från danska Rice. Skålarna ovan är mönstrade utanpå och enfärgade inuti, och tillverkade i melamin.


Min favorit i kuddhögen är nog den turkosa sammetstuben med 'knappar' i olika tyger.

... mer ur melaminserien.

Fotat på Formex

tisdag 8 februari 2011

20 000 besök!

Tidelidoo!

20 000 besök här på Designkaramellbloggen!
Tack alla ni som tittar in här, och välkomna tillbaka! :)

söndag 6 februari 2011

Godmorgon söndag!


Den här tekanneformen på vattenkokaren är ju bara helt oemotståndlig! Kommer från danska PLINT och finns i 11 olika färger. När min gamla vattenkokare lägger av... så är den här absolut en het kandidat hem till mitt kök!

Apropå det så är det väl dags att se ut genom fönstret, börja ladda med frukost och fundera över vad man ska göra av den här dagen. Egentligen skulle jag städa klädkammaren och/eller vindsförrådet (tråkigt!), köra gammalt skräp till sopstationen (tråkigt!), gå med en påse gamla kläder och väskor till Stadsmissionen (halvkul!)... och så hade jag en tanke på att gå till Hornsgatan och titta i en butik där de har Horredsmattan, som jag är sugen på till köket (kul!).

Om jag sätter fart nu så kanske jag hinner med lite klädkammarstädning och sen förbi Stadsmissionen och Hornsgatan!

Fotat på Formex

lördag 5 februari 2011

Retrolampgänget


De här retrolamporna kommer från danska Waterquest och finns i alla möjliga kulörer. Man kan välja mellan kläm-, vägg- eller bordmodell. Jag tycker att formen påminner om nosen på en rymdraket. Eller ett flygplan kanske. Det är verkligen en skön 50-/60-talskänsla över den!


Fotat på Formex

Köksfärger

Jag har funderat lite, och tror att det kanske kan bli svartvitt och ljusturkosgrönt i mitt kök när jag är klar med min förvandling därinne. Det vill säga förvandligen bort från det rosaröda.

Grunden kommer såklart att bli svartvit, så att det blir enkelt att byta bort accentfärgen sedan, om/när man tröttnar.

Lördagsgodis


De här fyrkantiga Galzone-småfaten från danska Zone Company har jag haft länge, och de är toppen för servering av småplock. Just nu har fin choklad i glansigt papper landat på det översta fatet. Kanske något att provsmaka till en god kopp kaffe såhär en lördag. Jag som nästan aldrig dricker kaffe hemma, temänniska som jag är... men till den här chokladen är det nästan ett måste!

torsdag 3 februari 2011

Margretheskål

Margretheskål, designad av Sigvard Bernadotte 1950

Margretheskålen från Rosti Mepal har fått lite spralliga färger; ljusrosa, ceriserosa och lila. Piggar upp vilket kök som helst. Jag äger (ännu) ingen själv.

Jag jobbar just nu på att få bort allt rött och rosa från mitt kök, för att ersätta med svartvitt och kanske orange... Eller någon annan accentfärg. Får se vad det blir, men projektet går, ska jag drista mig till att säga halvfort, så låter det inte helt illa.

Fotat på Formex

onsdag 2 februari 2011

Newstube


Har ju inte hunnit rapportera något från Formex-mässan ännu, men här kommer den första prylen jag vill visa därifrån: Newstube från Format. En rätt så simpel men riktigt snygg väggförvaring för tidningen. En nyhetstub!

Fotat på Formex