torsdag 28 april 2011

Byrå i trämix


Jag kan inte bestämma mig för om den här byrån i olika varianter av trä är fulsnygg eller bara snygg? Såg den i en inredningsbutik i Rom; och det är ju verkligen ingen byrå man bara går förbi utan att ta en extra titt på.

måndag 25 april 2011

Snygg konst


Hade anledning att titta förbi Södersjukhuset häromveckan, och där på väggen hängde dessa randiga tavlor. Riktigt snygga. De var ganska stora, ca 100 x 100 cm. Jag har haft en tanke på att kontakta en konstnär (för assistans och goda råd), samla ihop ett kompisgäng och måla varsin stor tavla att hänga någonstans hemma; kanske i vardagsrummet eller så. I sådana fall skulle jag gärna måla något liknande. Vet inte riktigt om tavlorna kommer till sin rätt så här i bild. De var i alla fall riktigt maffiga på plats!

En hög med bokstäver


Idag var vi ute på en skön promenad i solen, och ramlade då förbi Wirströms Järn & Färg på Folkungagatan. Där hittade vi den här högen av vita plastbokstäver. Återkommer med resultatet när vi pusslat ihop dem!

söndag 24 april 2011

Kvällssnacks


Ikväll blev det lite salt kapris och annat gott som snacks i de här fina små skålarna, som liksom lutar fastän de står stadigt. Skålarna har precis flyttat hem till mig, tillsammans med älsklingen J. Just nu pågår storrensning av gamla kläder och grejer som inte används, för att prioritera fina saker, och sådant som används ofta. Och J:s saker förstås. Som till exempel skålen ovan.

fredag 22 april 2011

Mina bokmärken



Har städat och röjt lite bland mina gömmor nu under påsken, och då dök bland annat de här änglabokmärkena upp. Jag samlade på bokmärken när jag var liten, och många av dem finns kvar i en gammal pärm med plastfickor. Jag använder faktiskt fortfarande bokmärken ibland när jag gör födelsedagskort eller liknande. Dock inte de gamla då.


De här änglarna fanns inte i bokmärkspärmen, utan de låg kvar i samma plastpåse som de köptes i för 7,90 kr från leksaksaffären Stor & Liten, som förresten försvann och blev till BR Leksaker år 2000.

torsdag 21 april 2011

Gör som jag!


Jag var förbi en av Blodcentralerna och gav bort lite av mitt B+ i förrgår. Har skänkt blod länge, men av någon anledning så ramlade jag ur loopen sist jag flyttade, så jag hade inte kommit mig för att lämna på ett par år. Nu ska jag se till att gå varje gång jag får kallelsen, och det är väl var tredje månad eller så. Tycker att man kan dra sitt strå till stacken, för det är ju ständigt brist på den röda färskvaran...

Passade på att utöka mitt förråd av Iittala Kivi, eftersom det var en av gåvorna man kunde välja. En vattengrön fick det bli.

söndag 17 april 2011

Läsfåtölj


Ramlade in i en inredningsbutik när jag var i Rom för två veckor sedan. Där fanns bland annat den här roliga läsfåtöljen. Alla böcker inom räckhåll! Vet inte om den var så superskön att sitta och läsa i - men kul att se på i alla fall.