onsdag 29 juni 2011

Sillpicknick med utsikt


Som sagt, det gäller att ta vara på de härliga sommarkvällarna nu, fastän att semestern ännu inte börjat. Ikväll testade vi den nya, randiga, picknickfilten från Cajsa Warg. Det blev sill och potatis till middag; enkelt och gott. Och så hade vi den underbara Stockholmsutsikten helt gratis!

tisdag 28 juni 2011

Mysig tisdagkväll


Ikväll hade vi äran att få följa med på en liten båttur ut i skärgården, ta ett dopp och sedan äta grillad kyckling med en fräsch sallad på klipporna vid havet. Precis sådär som man ska njuta en ljummen sommarkväll efter jobbet. Tack J & N!

Efter den goda maten drack vi kaffe ur de färgglada Tupperwaremuggarna. Stelton-termosen höll kaffet varmt förvånansvärt länge. Bra kvalitet; det gillar vi!

söndag 26 juni 2011

Gamla skoltavlor


Fascinerande gamla och fina bokstavstavlor med tecknade färgillustrationer, som hängt på någon skola för länge sedan. De är 37 x 61 cm stora och finns i den lilla butiken An Ideal For Living, som säljer antikt och gamla vinylskivor på Södermannagatan 19 på söder i Stockholm. När jag kikade förbi där igår fanns alla bokstäverna A-Ö, utom E och Q.

Marimekkovägg


När jag var i NY i höstas så tittade jag in på Crate & Barrel (611 Broadway), där de alltid har roliga inredningsprylar. Den här gången hade de en Marimekkovägg med nostalgi-information blandat med olika mönster.

En sådan där vägg med små tavlor med mönstren kan man enkelt fixa hemma, om man (som jag) gillar Marimekko!

lördag 25 juni 2011

Ticktack - eller inte




Jag hade tidigare en vit väggklocka med aluminiumram, som tickade riktigt högt i vardagsrummet. Tick-tack-tick-tack. Men för ett tag sedan fick den se sig utbytt mot den svartvita BONDIS från IKEA. Förutom att den är tyst, så passar den mycket bättre in, och matchar den stora tygtavlan bakom tv:n, som jag gjort av metervaran BLAD.


fredag 24 juni 2011

Glad Midsommar!


Ville bara önska Glad Midsommar med blommor designed by nature itself!

torsdag 23 juni 2011

Plaststolar i färg


De här tuffa Cavona-stolarna såg jag på BoConcept häromveckan. Kul att mixa färgerna på både ben och sits. Skulle mycket väl kunna tänka mig att ha de stolarna hemma! Jag blev nu i skrivande stund väldigt nyfiken på vilka andra färgställningar de finns i, men tyvärr kunde jag inte hitta den informationen på hemsidan. Något turkosaktigt skulle jag gilla!

onsdag 15 juni 2011

Mellanlagring


Äntligen en bra förvaring för alla tomflaskor och tidningar som samlas på hög och väntar på att bli släpade till återvinningen!

Jag hade en känsla av att jag skulle hitta en bra låda på GRANIT, vilket jag mycket riktigt gjorde! De kallar den för tvättbox, men det gör inget. Den var precis så smal och hög som jag ville ha den, och jag känner mig nöjd över att det direkt ser så mycket städat ut när man får gömma undan krafset. Även Pepsi Max-flaskorna (som ännu inte förbrukats) fick plats på ett hörn, utan problem!

Före var det lite stökigt...

... men efter blev det bättre!

måndag 13 juni 2011

Färdigdiskat!


Här hemma finns det fortfarande ingen diskmaskin, och det är oftast jag som diskar. Jag älskar det inte, men jag ogillar det inte lika mycket som J gör. Och så är jag nog lite snabbare på det. Han gör en massa andra saker som jag inte gör. Bär tunga saker och sånt. Här får kanske en och annan feminist något att bita i; men det verkar än så länge funka finfint hos oss i alla fall.

Sen är det också jag som får se till att vi har små söta, prickiga disktrasor. Den som hänger på tork nu hittade jag på Åhléns.

måndag 6 juni 2011

Dagen efter


Vardagsrumsbordet igår; dagen efter vår samflyttningsfest. Hade dekorerat med söta fjärilar i fina färger, som jag fixat till med min fjärilsstans.

Nu vet både vi och alla vänner hur trångt det kan vara med ekvationen tapasbuffé för 25 pers + 1 bebis på 45 kvm. Men det funkade förvånansvärt bra, och det var riktigt kul att ha festen!

Bland samflyttningspresenterna låg bland annat två grå Iittala Kivi-lyktor. Den klarfärgade fick J med sig efter sin blodgivning. Jag gissar att den som kom med presenten sneglade upp mot Stringhyllan och såg hela samlingen med Kivi-lyktor och tänkte att det kanske var en mindre bra present; men tvärtom: det kan nog aldrig bli för många sådana härhemma. Jag tycker de är klassiskt fina, och gillar att mixa till olika färgkombinationer.

söndag 5 juni 2011

Durkslag i 50-talsstil


IKEA:s durkslag GEMAK är precis så charmigt som man vill ha det, när man har det i sommarstugan. Känns som 50-tal, fast det är nytt.