måndag 23 april 2012

I soffhörnet



Mm, alldeles strax väntar en mysig stund i soffhörnet för min del. Jag har nämligen börjat prenumerera på RETRO-tidningen, och den damp ner i brevlådan just idag.

Ska bara jobba lite, lite till och sen kryper jag upp där i soffan med ett antal sidors härlig läsning!

söndag 22 april 2012

Frukt är (inte) godis

Kosta Boda Happy, designad av Ulrica Hydman-Vallien

Jag är rätt dålig på att äta frukt. Inte för att jag inte tycker om det, utan för att det helt enkelt bara inte blir av, liksom. Blir jag sugen på nåt mellanmålsaktigt så är det snarare något salt eller möjligen chokladaktigt jag vill ha. Frukt är inte godis, men nu har jag bestämt mig för att skärpa mig på den fronten, och äta mer av den varan i alla fall.

Det här äta-mer-frukt-projektet underlättas väldigt mycket av två saker:

1) att jag ser till att det finns frukt hemma
2) att den frukt som finns hemma står framme (och inte är gömd i kylen)

En bonus för frukten är den fina skålen, som polar'n S & hennes familj på 4 grabbar (inklusive pappa M) hade med sig när de var här och hälsade på. Härliga böljande, oregelbundna former, som kommer från Kosta Boda och är designade av Ulrica Hydman-Vallien. Happy heter skålen. Man kanske blir just ännu mer happy, när man äter mer frukt. Helt klart värt ett försök!

torsdag 19 april 2012

Godmorgon torsdag!


För dig som startar dagen med en kopp kaffe kanske Gevalia i en Rörstrand Mon Amie-kopp smakar lika gott idag som det gjorde 1965?

Apropå Gevalia och Gävle så är det ju slutspel i hockey ikväll; Brynäs-Skellefteå AIK. Jag hejar i detta fall på Brynäs och hoppas såklart att de ror hem vinsten nu!

onsdag 18 april 2012

När våren inte riktigt vill


... visa sin bästa, soligaste och varmaste sida, så får man lyfta fram lite annat uppmuntrande i vardagen. En turkos diskborste med en ljusrosa disktrasa. Härliga färger och sköna kontraster!

Av mig kan du köpa alla möjliga färgers disktrasor, kika här! Förutom de färgerna som syns där har jag nu också kompletterat med ljusgul, ljusrosa och knallblå.

lördag 14 april 2012

Washipimpning


Long time no see! Jag har hunnit med både en skidresa och en tripp till solen, sen sist. Och däremellan bara varit hemma och packat och stökat till, så idag är det nästan bara tacksamt att det är snöoväder, så "slapp" vi åka till stugan och kan vara hemma och städa istället.


Fixade en blomma till badrummet i veckan, och krukan jag hade hemma tyckte jag var snygg, men ändå lite kal. Så idag kom jag på att jag faktiskt kunde pimpa den snabbt och smidigt med min svartvitrandiga washitejp. Visst blev det bättre!

Jag har fortfarande kvar washitejprullar, som du kan köpa av mig om du vill! Här kan du se vilka färger och mönster jag har.


söndag 1 april 2012

Förvaring för små


De här söta canvassäckarna med ugglor på finns hos Mio. Bra förvaring för småttingarnas leksaker kanske? När lilla S fyllde 1 år fick hon en sådan rosa av oss i födelsedagspresent, med en färgglad boll i.