lördag 26 maj 2012

Balkongmiddag ikväll


Det är så härligt att det nu är tillräckligt varmt så att man kan vara på balkongen även kvällstid! 

Vi hittade balkongmöblerna i svart konstrotting begagnat på Blocket. Som nya! De turkosa sammetskuddarna är från Lagerhaus och ljushållarna i glas kommer från Åhléns

Än så länge har jag bara planterat två blommor i de svarta krukorna från Hornbach, men det ska bli fler. Kanske redan imorgon, om vi inte prioriterar att vara ute i solen hela dagen.

Medan "alla andra" tittar på Eurovisionsschlagerfinalen, ska vi nu strax äta middag ute i kvällssolen, på vår fina balkong!



söndag 20 maj 2012

Somriga duken



Den här färgsprakande grönblå duken hittade jag på Roslagsloppisen. Vi har ju ganska mycket svartvitt hemma, så det känns roligt att bryta av det med gladare kulörer emellanåt. Gillar också att duken känns så somrig, nu när sommaren är runt hörnet; idag har det ju faktiskt till och med känts som att den redan är här!

torsdag 17 maj 2012

Blomkrukor Rörstrand/Steninge


Förra helgen var det vårpremiär på Roslagsloppis (Roslagsstoppet, Söderhall, Vallentuna) och jag & E var självklart på plats! Mitt första fynd, efter bara 50 m in på loppisen, var en av de här blomkrukorna.

När vi sedan gått runt en stund på loppisen, så hittade jag en exakt likadan hos en annan säljare!

Vad jag förstår, efter att ha luskat lite, så är det Rörstrand/Steninge. Bägge har haft samma mönster, och min ena kruka har stämpel (S 61-2 = Steninge, antar jag) medan den andra krukan saknar stämpel.


Nu ska jag bara hitta fina blommor att lägga i krukorna!

onsdag 16 maj 2012

Rörstrand Trio

Rörstrand Trio, designad av Edvard Lindahl

Sakta men säkert fyller jag på min samling vaser. Den här gången hittade jag en turkosgrön keramikvas, med svarta prickar, Rörstrand Trio, på Allsköns Antik och Design (Hornsgatan 116, Stockholm). 

Jag var där med E, som var på besök från Östersund. Vi ägnade både lördagen och söndagen förra helgen åt att besöka loppisar, och det var länge sen jag gjorde det, så det var kul!


Inuti är Trio överraskande klarröd!

söndag 6 maj 2012

Vackraste pinnfåtöljen


Om det är någon som undrar... så är det här den vackraste pinnfåtöljen. EKER heter den, och är formgiven av Gillis Lundgren. Vi pratar IKEA anno 1966.

Och jag håller fullständigt med! Den är väldigt vacker. Skulle lätt ha en sådan hemma. Faktiskt finns det en tom yta i vardagsrummet där jag kan ställa den. Vrida tillbaka tiden en liten stund bara? Jag bor en kvart från Kungens Kurva, så ge mig en halvtimme tillbaka till 1966-05-06 så åker jag och köper den för 62 kronor!

tisdag 1 maj 2012

Tjyvat lite



Vi har haft en härlig långhelg i stugan, och även om det fortfarande var lite småkyligt, så blev det varmt och skönt så fort solen tittade fram. Det gick att äta nästan alla måltider utomhus - underbart!

När vi var på väg till affären en sväng, så gick vi förbi en obebodd tomt med ett täcke av blå blommor. Så vi köpte en liten blomspade och plockade försiktigt med oss 5 av dem på hemvägen. Tjyvade lite, med andra ord! Men om ingen bor där så gör det ju inte så mycket, och det fanns massor-massor av blommor kvar.

Rysk blåstjärna heter blomman och jag planterade de 5 lökarna på tomten och hoppas nu på att de ska sprida sig och bli fler till nästa år!