måndag 26 november 2012

Regn ute, jul inne

Nu har jag smugit igång julpyntningen! Kände att jag behövde muntra upp tillvaron med tanke på det grådassiga novembervädret... plus att det dessutom är städmåndag här hemma.

Jag pimpade glasburkarna med två olika varianter av rödvit washitejp; den ena med ränder och den andra med hjärtan. Lätt som en plätt, och det röda ger direkt en bra julkänsla!

fredag 16 november 2012

Vaxduk från 10-gruppen

10-gruppen Sticks, designad av Ingela Håkansson 2007

Jag hade väntat på att 10-gruppen skulle ha rea på textilier och vaxduk, och i och med att jag är med i deras Facebook-grupp, så missade jag den inte. Så i slutet av oktober hastade vi till deras butik (Götgatan 25, Stockholm) och hittade den fina, svartvita vaxduken Sticks. Det fanns ett urval av rea-varorna i nätbutiken också, men utbudet i den fysiska butiken var större. 

Egentligen hade jag tänkt att vi skulle vara praktiska och använda vaxduken när bebis blev tillräckligt stor för att sitta och kladda vid bordet, men eftersom den är så snygg så fick den börja användas direkt. Och förresten så kladdar vi vuxna en del också.

torsdag 15 november 2012

Anledningen till min bloggpaus

Här kommer anledningen till varför jag helt plötsligt har haft en paus i bloggandet; vi fick en liten fin bebispojke den 28 oktober! Så de senaste veckorna är det han som fått all fokus här hemma.

Även om han än så länge är för liten för att förstå sig på design, så har jag fixat lite roliga saker för honom att titta på, när han börjar vidga sina vyer. Vid skötbordet har jag hängt upp två färgglada Littlephant-vykort, med hjälp av en vajer med klämmor från Granit.

Spjälskyddet i hans säng är gjort av textilen Busungar från Mairo, designad av Karin Mannerstål. Glada små figurer med färg!

Ovanför spjälsängen har jag gjort tre tavlor av ett ugglepresentpapper från norska Blafre.

Lillen i elefantfilt från ICA.