fredag 24 maj 2013

Dopförberedelser


Imorgon är det (äntligen) dags för lillens dop, som vi nu hållit på och förberett för i ett par veckor. Eller egentligen längre än så, om man räknar med småpyssel. Men mer intensivt de senaste veckorna i alla fall. Jag och brorsdottern O var i församlingshemmet och fixade med dukningen idag.

Tidigare hade vi pysslat med sådana här pappersfjärilar, som jag hade tänkt göra en girlang av. Men nu blev de fina bordsdekorationer av dem istället.

Gula och rödgula rosor, samt vita fresior i glasburkar med ljusblå/vitrandigt snöre.

Nu är det läggdags här, och jag ser verkligen fram emot morgondagen! Ska bli så roligt med våra familjer på plats. Och lill-J:s faddrar förstås!

onsdag 22 maj 2013

Onsdagsfika

Vem kan motstå en fika bestående av färsk donut och kaffe i Bodums Pavina-glas? Inte jag i alla fall. 

Jag brukar inte gilla kaffe- eller temuggar som inte har öron, för ofta är de för varma att hålla i. Men här är det ett glas i glaset, så det man håller i är det yttre skiktet, som alltså inte blir hett. Smart! Och coolt - i dubbel bemärkelse. Riktigt snygga är de. Just denna fika fick jag hos brorsdottern J idag. Mums!

söndag 19 maj 2013

Baka, baka liten kaka

 
Baka, baka liten kaka, 
Rulla, rulla liten bulla 
Ringla, ringla liten kringla
Mjöla den och pricka den och
skjuts in i ugnen!

Helgtemat för mig har varit att baka kakor, precis som temat för Postens sommarfrimärken. Visst är de fina?

Jag håller på och förbereder inför sonens dop nästa helg. Det ska bli riktigt kul, även om det är en del pyssel innan. I och för sig gillar jag ju pysslet också, bara jag får fixa ifred, och det är inte alltid så lätt med en 6,5-månaders parvel som vill ha sin beskärda del av uppmärksamheten. I veckan får jag assistans av brorsdottern O, så vi ska nog fixa balunsen!

tisdag 14 maj 2013

Tisdagsblommor

Det fina behöver inte vara det dyra. Idag bjuder jag på blommor i en gammal Mango chutney-glasburk. Blommorna är förresten de sista överlevande från en större bukett, som jag fick av J för över två veckor sedan.

Utanför regnar det, men "efter regn kommer sol", och soligt ska det ju faktiskt bli redan imorgon!

söndag 12 maj 2013

Doggidogg

TWINS, Miss Pink & Miss Yellow, skulpturerad av Agnetha Sjögren

Övernattade på Waterfront Hotel (Stockholm) förra helgen, och där möts man just nu av de här söta hundarna när man kommer in genom entrén. I tavelform på hotellet, men egentligen är de skulpturer av Agnetha Sjögren på DOart. Lite fyndig humor i den här konsten, tycker jag!

Jag hade mer än gärna haft någon av hennes vovvar på väggen hemma, även om jag egentligen främst är kattmänniska. Men: nu har J stampat med foten i golvet. Mycket (kanske till och med det mesta?) i inredningsväg får jag styra och ställa över, men ibland händer det att J säger ifrån. Så inga hundar för oss, men man kan ju alltid titta på bilderna. Och undrar någon om den rackiga bildkvalitén så är det tyvärr mobilkamerans, eftersom jag (för en gångs skull) hade lämnat kameran hemma. 

 Mr Globetrotter

 (?)

Daladog

lördag 11 maj 2013

Fynd hos mamma

Finns det något bättre än att inte ens behöva åka iväg på loppis för att fynda fina saker? Inte för att jag inte gillar loppis, men jag måste ju säga att det är väldigt trevligt att komma hem till mamma och se att den här gamla Marabou Twist-plåtburken helt plötsligt står framme. Och när man säger "Åh, kan inte jag få den där?" så är svaret "Självklart, det är ju därför jag plockat fram den!" Underbart! Den landade i lillens rum.