lördag 30 augusti 2014

Knäppbär?

De där bären som är så roliga att trampa på, för att det knäpper till. Lite som bubbelplast. Snöbär heter de, och gör sig här väldigt fina i vas på köksbordet. Vanligtvis är de vita, men jag hittade de här med en fin ljusrosa nyans hos Vit Is blommor i Liljeholmen idag.

måndag 18 augusti 2014

Morotsmellis


Familjens minsting greppar tag i sin morotsmellis, som står och väntar på nya duken. Ja, som så ofta hos oss: svartvitt och grafiskt går hem.

Den här avtorkningsbara och även strykbara vaxduken hittade jag på Hemtex, och den heter Feather.

onsdag 13 augusti 2014

Dyna från 70-talet

De här trasmattedynorna med baksida av plast såg jag i en inredningstidning från 1973. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att ha sådana dynor på moderna utemöbler till exempel. Hur coolt som helst! Tänk om man kunde väva!

tisdag 12 augusti 2014

Söt pappersgirlang

Jag har gjort en söt pappersgirlang till Lillens rum, som jag gissar att mamman här kanske gillar mer än vad han gör. Men att han genast ville rycka lite i bilderna när jag hängt upp dem kanske var ett positivt tecken?

Stansade ut rundlar från små äldre böcker (typ Pixi), som jag fyndat på loppis. Jag tycker att de gamla bilderna (från 50/60-talet eller så) är så gulligt tecknade! Miniklädnyporna hittade jag hos Partytajm.

söndag 10 augusti 2014

Min kopp te med kaffe

Jag vet inte om Vereco-kopparna riktigt är min kopp te, och särskilt inte när jag hällt kaffe i dem. De slank i alla fall med hem från en Gotlands-loppis. Tre gula koppar med fat av en lite större storlek (tekopp?) och en skål. Rätt snygga och stilrena är de ju, men har ändå inte bestämt mig för om de får stanna eller ej.

fredag 8 augusti 2014

Bumling á la 70-tal

Bumlingen, hängandes över en ost & vin-bjudning i en tidningsannons då när det begav sig; på 70-talet. Fast den designades redan 1968 av Anders Pehrson.

Bara Bumlingen har den här formen. 
Enkel och harmonisk. Klassisk. Design anders pehrson. En Bumling passar lika bra bland antikviteter som i en modern miljö. Numera finns det tag-vägg-häng-bords och golvbumlingar. De finns i många färger, aluminium och mässing. Unna dig en original Bumling från ateljé Lyktan.

onsdag 6 augusti 2014

Rätt men fel


Alltså, jag skulle ju hitta matchande glas till den här karaffen. Så rätt jag tänkt, men så fel det blev ändå. För de är ju inte likadana. Men snygga ändå. Lite speciella när de är låga och breda. Hittade dem på Röda Korset secondhand i Arboga. Nu vill jag gärna hitta en till, eftersom det bara fanns fem stycken!

tisdag 5 augusti 2014

Hittat allt man kan tänka sig

"Jag har hittat allt man kan tänka sej, i en blå container fann jag dej..." som Jakob Hellman sjöng. Lite så kändes det när jag hittade de här tallrikarna. De fanns visserligen i en loppisaffär, men i en smutsig kartong mitt bland skräpiga prylar. Väldigt dammiga, men efter en diskomgång: helt perfekta!

Två stora Kryss och en liten Pigg. Mina första Upsala-Ekeby, fastän jag länge varit förtjust i den lite fyrkantiga men ändå runda formen.

måndag 4 augusti 2014

Så vänder vi på bladet...

... och så är det redan augusti! Men vad härligt att sommaren och det underbart varma och soliga vädret fortsätter. Så här i semestertider blir man gärna lite dagvill, så augustibilden med en söt bärparad kom fram några dagar in i månaden. Elsa Beskow är det som tecknat.

söndag 3 augusti 2014

Gotlandsloppande

I sommar har det loppats rätt så effektivt; det vill säga många loppisar på kort tid. Vi hann med några loppisar på Gotlandssemestern, och en utav grejerna jag kom hem med därifrån är den här klarröda, knöggliga vasen. Den är faktiskt så röd så man nästan får julkänsla fast det är mitt i sommaren. 

Jag fick veta att det skulle vara en Reijmyre, men är själv väldigt osäker på om det verkligen är så. Du som vet får gärna berätta!



Edit: Har via forumet Precisensån fått reda på att detta inte är en Reijmyre-vas. Synd, men tur i alla fall att jag tycker att den är lika fin som om den vore.