söndag 30 september 2012

Servetter med bokstäver

Jag brukar få hejda mig när det gäller servetter, eftersom jag alltid redan har en massa sådana hemma. Men när jag såg de här vita med svarta bokstäver på TGR så slank de visst bara med i shoppingkorgen. Passar ju så bra med allt det svartvita vi har hemma!

Snart vankas det söndagsmiddag här. Härligt att kök och vardagsrum fortfarande badar i ljus och sol vid 18-tiden, trots att det är sista dagen i september.

torsdag 27 september 2012

Konservera mera

Jag gillar de här konserveringsburkarna i glas, som IKEA har. Man kan pynta dem lite grann med etikett och fin rosett, och ge bort godis eller bubbelbadskulor när man ska hälsa på någon. Man kan ha dem som ljushållare. Kanske förvara småsaker som annars dräller på skrivbordet i dem.

Eller varför inte ha dem att servera nötter ur?

tisdag 18 september 2012

Hundtandsmönstrat


Riktigt snygg, svartvit, hundtandsmönstrad kudde, 55x55 cm finns på Hemtex. Gillar den verkligen, och vore det inte för att det redan finns så många kuddar här hemma, så hade jag slagit till. Men nu tog jag mitt förnuft (?) till fånga och lät alltså bli att köpa den.

söndag 16 september 2012

Bröllop med detaljer

I helgen hade vi äran att få vara med på ett jättefint septemberbröllop med massor av vackra och genomtänkta detaljer, som bruden fixat med sedan länge tillbaka. Här kommer ett axplock av dem, och då har jag långt ifrån fått med allt!

Den traditionella rispåsen var istället fylld med vaniljdoftande hjärtan.

Glasburkar klädda med olika varianter av spets fanns... ja, överallt. Antingen med blommor eller ljus i.

Bordsplaceringskitet.

Dukningen gick, som allt annat, i grönt, orange och vitt. Längs med borden låg olika virkade dukar i de färgerna.

Veckade, runda pappersdekorationer bakom honnörsbordet.

torsdag 13 september 2012

Lotta Agaton shop

Jag hade länge funderat på att besöka Lotta Agaton shop (Rådmansgatan 7, Stockholm), men det är liksom inte helt lätt att bara kika in, eftersom det bara är öppet på torsdagar kl 10-18. 

Idag fick jag i alla fall till det där besöket, och känslan när man kom in i butiken var att alla saker som såldes där kändes väldigt genomtänkta, och liksom passade ihop med varandra i en härlig symbios. Mycket svart, vitt och grått. 

Till exempel en annorlunda vägglampa, som även fanns med andra bokstäver än "a"...
... eller svartvita skärbrädor med snyggt mönster i lavasten.

söndag 9 september 2012

2 km loppis i Aspudden

Ett härligt höstväder som passade utmärkt för 2 km loppis i Aspudden idag! Mycket folk, både säljare och köpare. I sortimentet var det ganska mycket barnprylar (kläder, leksaker etc), men några godbitar fanns om man hade ögonen med sig. Jag hade kunnat köpa den oranga Royal Kronan ovan, om jag hade haft koll på vilken prisklass den så att säga befinner sig i.

Här var jag lite intresserad av den tyska, vita vasen. Men köpte den inte ändå. När jag tittar på den nu ångrar jag mig kanske en gnutta.

Mycket folk som sagt! 

lördag 8 september 2012

Snabbpyssel med värmeljus


Har man värmeljus och washitejp hemma, så kan man på några minuter pyssla ihop det här. Jag hittade tipset här hos Aniliini och var omedelbums tvungen att testa. Funkade finfint!

Såna här tips kan man ju inte annat än älska!

Coolare variant av lantställe

Igår var vi med jobbet ute på en av kollegernas lantställe i Stockholms skärgård. De har nyligen byggt ut huset med den här köksdelen, där man kan veckla ut glasdörrarna så att det är helt öppet ut mot altanen. Hur coolt som helst!

Fräscht och snyggt även inne i huset. Jag kan liksom inte ens kalla det här stället för stuga. Vår egen sommarstuga är en stuga, men det här känns liksom för... modernt (?) för att kallas det.

söndag 2 september 2012

IKEA 1963

Det var länge sen jag tog en tillbakablick i gamla IKEA-kataloger, så nu plockade jag fram katalogen från 1963 för att se vad som erbjöds i möbelväg för 50 år sedan.

Lite plottrigt med kvarlevor från sådant som ser mer ut som 50-tal blandat med tråkig allmoge. Pop art hade inte riktigt dykt upp ännu. Det jag gillar bäst från 1963 års IKEA-katalog är fåtöljerna och stolarna. Titta bara på GONDOL. Så enkel och så snygg!

 Här gillar jag både stolarna och färgkombinationen.

En inredningsdetalj att plocka upp: den svartvita vägkartan bakom drinkhyllan. Skulle absolut funka även nu!