lördag 10 juli 2010

Finessfynd

Rörstrand Finess, formgiven av ?

Jag hade sån galen tur idag! Hann knappt trassla mig in på den mycket folktäta bakluckeloppisen innan jag skådade två staplar med Finess-fat! De blev snabbt mina, och att jag sedan fick kånka på dem i en otymplig plastpåse under resten av loppisbesöket gjorde (nästan) ingenting alls.

För den oinvigde så är detta en av de två porslinsserier jag samlar på, därav min glädje! Inte alldeles lätt att hitta detta porslin. Dock inte alldeles omöjligt heller. Obviously!

3 kommentarer:

  1. Det är så kul när man hittar nåt man letat efter! Speciellt om det är billigt. Skamlöst billigt :) Men jag har inte lyckats hitta något annat än just mattallrikar i finess. Jag gråter dock inte för det utan matchar mina finess med söta assietter från något okänt tyskt märke. Ha så trevligt med tallrikarna!

    SvaraRadera
  2. Ja, det här var verkligen skamlöst billigt... kändes nästan som att jag lurade det gamla paret som sålde. Men sen tänkte jag att för dem hade ju de här tallrikarna inget värde (obviously), så nästa utpost för dem kanske hade varit soptippen! Jag kommer säkert att ha några assietter till salu om du vill lägga ett bud! ;-) Till hösten hamnar de annars på Tradera.

    SvaraRadera
  3. Sprang på 12 Finess-asietter idag. Har aldrig sett dem förut, men blev förstås alldeles förtjust i mönstret. Så nu är de mina! Är på jakt efter lite mer info om dem, så kul att få läsa på lite här hos dig!

    SvaraRadera