torsdag 1 mars 2012

Tips, någon?


Jag hittade den här fina Astrid Sampe-brickan på Megaloppisen i Solna. Och som ni tydligt kan se så var det ju ett fyndpris. Men det är också det som är problemet. Säljaren hade skrivit priset med spritpenna på en liten vit klisterlapp. När jag nu tog bort lappen, så har prismärkningen blivit kvar på brickan! Ve och fasa!

Har försökt att få bort det med aceton (som brukar bita på det mesta), men inget hände. Ska kanske tillägga att brickan är i metall.

Så nu efterlyser jag goda tips på hur man kan försöka få bort märkningen? HJÄLP!

8 kommentarer:

  1. Du kan prova med hårspray! Jag vet att det låter konstigt, men det brukar va effektivt. Men jag vet dock inte hur färgen på brickan kommer att reagera, men det är ju inte så roligt att ha prismärkningen kvar heller...

    SvaraRadera
  2. Hm, på whiteboardtavlor man råkat skrivit på med permanent penna kan man ju skriva ovanpå med sån som går att sudda. Och sedan kan man sudda bort allt. Nu är ju inte plåt samma som whiteboard, men i ren desperation kan väl det mesta funka? Hm, medicinsk bensin brukar ju också vara bra grejer.

    SvaraRadera
  3. Kemiskt ren bensin som finns att köpa i små flaskor på ex. Ö&B brukar vara effektivt på tusch.
    Lycka till!

    SvaraRadera
  4. NEJ!! Verkligen supertrist på så galet snygg bricka. Mitt tips är att var inte allt för desperat, utan läs på först vad som bör fungera och testa lite lätt på undersidan för att se hur brickan reagerar på div medel. Är man för snabb att testa sig fram kan man nog förvärra det hela.

    Återkom gärna om du hittar något som fungerar bra.

    SvaraRadera
  5. Åh, nej vad trist, vill också veta om du hittar någon lösninga.

    SvaraRadera
  6. Kemiskt ren bensin. Aceton tar bort lack och glans.

    SvaraRadera
  7. Det finns ett medel som heter lim- och klotter bort, det är jättebra. Tror dessvärre att det bara finns i 1 liters flaskor.
    Lack på plast går däremot inte med denna, då far färgen! Lycka till

    SvaraRadera
  8. Har du provat med handsprit, brukar funka på whiteboardtavlor där någon skrivit med permanent penna.

    SvaraRadera