söndag 27 januari 2013

Mad chair

Vi fick Mad Men DVD-boxen i julklapp. Av oss själva. Och nu sitter vi och betar av alla avsnitt från början. Jag älskar serien, med dess snygga miljöer, människor och kläder! I början var det nästan de som fick mig att fastna. Tyckte att handlingen var lite väl långsam och seg. Men efter några avsnitt kom den igång (eller så vande man sig helt enkelt vid takten).

I ett avsnitt vi såg nyligen har Don och Betty Draper precis köpt nya möbler till sitt vardagsrum, och kolla in den svartvita fåtöljen (som de förresten har två stycken av). Vacker!

Läste någonstans att de som gjort serien var noga med att alla möbler inte var från 60-talet, även om serien utspelar sig då. Ofta har man ju möbler och prylar kvar hemma sedan tidigare, så vissa grejer är från 50-talet eller kanske äldre ändå. Budgeten för dekoren i serien var 25 000 USD, alltså ungefär 160 000 kr, per vecka!

2 kommentarer:

  1. Gillar fåtöljen skarpt. Jag såg ett avsnitt men tyckte som du att det var långsamt och det som var intressant var miljöerna och kläderna. Jag kanske ska ge serien en till chans då :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja, gör det! det blir bättre än det verkar när man bara sett ett avsnitt. och så får man ju allt det där vackra på köpet, som vi redan konstaterat!

      Radera